Voluntariat

Watchdog volunteers- alegeri europene 2014

A început numărătoarea inversă pentru alegerile europarlamentare.  Pentru că votul tău înseamnă reprezentarea intereselor tale timp de 5 ani în Parlamentul European, pentru că un cetățean nu e doar un alegător din 5 în 5 ani, îți propunem un exercițiu de cetățenie activă pe durata campaniei electorale pentru alegerile la nivel european.

Ce facem? Ne adunăm o gașcă de 20 de oameni cu spirit de observație, conectați zilnic la internet și la mersul politicii, învățăm împreună cum se monitorizează o campanie electorală, sesizăm și sancționăm afirmațiile xenofobe ale candidaților, contribuim pe termen lung la îmbunătățirea discursurilor politice ale parlamentarilor care ne reprezintă în Uniunea Europeană.

Care va fi rolul tău? Vei fi responsabil de un număr de candidați și lideri politici cărora le vei monitoriza declarațiile politice, site-urile personale, conturile de pe rețelele sociale. Atunci când detectezi accente discriminatorii, vei semnala acest lucru și vei participa la pregătirea unei reacții publice. De asemenea, vei contacta politicienii pentru a obține răspunsuri la un chestionar despre subiecte europene.

Care sunt avantajele pentru tine? În primul rând, va fi un excelent mediu de muncă și învățare, în contextul unei campanii reale. Vei participa la sesiuni de instruire cu activiști cu experiență din diverse organizații non-guvernamentale. Dacă ai nevoie, vei primi adeverință de voluntariat/practică. Pentru vorbitorii unor limbi europene (pe care îi încurajăm să se înscrie), vor fi oportunități de a face scurte traduceri plătite. Cea mai mare parte a activității se poate desfășura de acasă.

Dacă vrei să ni te alături, scrie-ne câteva cuvinte despre tine aici, până pe 9 martie 2014.

Calendarul programului

24 februarie-9 martie