articol

Solicităm reanalizarea nominalizării domnului Marius Raul Bostan pentru poziția de Ministru al Societății Informaționale

16 noiembrie 2015

Stimate domnule prim ministru desemnat Dacian Cioloş,

Stimaţi parlamentari,

Vă atragem atenţia asupra desemnării dlui Marius Raul Bostan pentru poziţia de Ministru al Societăţii Informaţionale. Conform mai multor surse (menţionate aici: http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/extrema-dreapta-are-ministru-114632.html  - Extrema dreaptă are ministru), acesta este un susţinător al site-ului www.inliniedreapta.ro , o platformă ce promovează un discurs al urii, profund discriminatoriu.

Desemnarea dlui Bostan în guvernul dvs. vine în contradicţie cu valorile şi cerinţele formulate de către organizaţiile semnatare ale scrisorii din data de 9 noiembrie 2015, unul dintre criteriile pe care ar trebui să le îndeplinească membrii viitorului guvern fiind că nu a promovat şi nu promovează un discurs discriminatoriu, bazat pe ură.

Vă solicităm aşadar reanalizarea nominalizării dlui Bostan din propunerea de Guvern, iar parlamentarilor le solicităm să ia în considerare aspectele menţionate mai sus în cadrul audierilor si sa ceară clarificarea legaturilor sale cu platforma In Linie Dreapta.

Semnează :

Alături de Voi Iași

Asociaţia Naţională a Birourilor de Consiliere pentru Cetăţeni - ANBCC

Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki

Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate ARCEN

Academia de Advocacy

ActiveWatch

Agenţia de dezvoltare comunitară Împreună

Asociaţia Funky Citizens

Asociația Romani Criss

Centrul pentru Jurnalism Independent

CeRe : Centrul de Resurse pentru participare publică