Rapoartele societățiii deschise

Rapoartele societății deschise sunt o serie de cinci analize de politici, una generală pe tema datelor deschise și a guvernării electronice și patru specifice despre : contracte public-private transparente, resurse educaționale deschise, bugete publice deschise și date deschise în cultură.

Rapoartele societății deschise completează lipsa informațiilor, fundamentează dezbaterile și deciziile de politici publice despre date deschise în România, fiind resurse utile atât celor care se află în poziții de decizie, cât și funcționarilor publici. În cadrul aceluiași proiect vor fi organizate două Școli de Activism, programe informale dedicate tinerilor, prin care aceștia vor învăța ce sunt și cum se folosesc datele deschise.

Proiectul Rapoartele societății deschise este finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România și este implementat de Fundația pentru o societate deschisă în parteneriat cu Asociația MetruCub- resurse pentru cultură.