Protecția datelor personale este un drept fundamental!

Proiectul “Protecția datelor personale este un drept fundamental!” este implementat de Asociația pentru Tehnologie și Internet, în parteneriat cu Fundația pentru o societate deschisă și Active Watch.

În condițiile unei lipse de informații utile în limba română despre dreptul la viață privată și protecția datelor cu caracter personal, proiectul propus va crește gradul de informare și implicare legat de acest subiect.

Proiectul va conține acțiuni de conștientizare a acestor drepturi fundamentale, printr-o campanie digitală, care utilizează de o manieră creativă metode vizuale de informare, implicând totodată ONG-urilor și cetățeni în respectarea acestui drept prin intervenții de advocacy și prin sprijinirea exercitării drepturilor - de la dreptul de acces la date până la litigii strategice.

Beneficiarii proiectului sunt atât cetățeni, dar și grupuri discriminate prin colectări ilegale de date sensibile , precum date legate de etnie, viața sexuală sau religie.

Proiectul va depăși obstacolele de cunoaștere precară a acestor drepturi, informând  peste 100 000 cetățeni cu privire la drepturile pe care le au. Articole și informații despre dreptul la viață privată se pot găsi aici: http://privacy.apti.ro/ .