publicație

Ghid de bune practici Resurse Educaționale Deschise (RED)

5 mai 2014

Ghidul de bune practici RED cuprinde descrierea unei selecții de proiecte RED de succes din lume, prezintă și proiectele RED descoperite cu ocazia organizării unei serii de workshop-uri și prezentări în mai multe orașe din țară și încheie cu o serie de avantaje, dezavantaje și recomandări pentru zona de RED.

RED constituie primul „bun comun” (adică acel „commons” pe care licențele Creative Commons îl doresc a se dezvolta), la care profesorii, elevii, studenții și comunitatea academică ar trebui să aibă acces. Într-o nouă etapă de modificare profundă a paradigmelor pedagogice asistate de noile tehnologii, este necesar a privi la eforturile celor care au acumulat deja o experiență în dezvoltarea mediilor de educație moderne. Fie că vorbim despre resurse electronice, spații educaționale virtuale, instrumente digitale de agregare a conținuturilor, toate trebuie să conducă la stabilirea unui context de instruire și educație continuă care să beneficieze de cele mai noi informații.

Ghidul este realizat de Asociația pentru Tehnologie și Internet, Fundația pentru o societate deschisă și Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România.