centrul_public
mai multe imagini ...

Descriere

4 aprilie 2012
Versiune pentru imprimantaSend by emailVersiune PDF

 

Coordonatori: Claudia Iordache, Adrian Abrudan

Viziunea noastră de Centrul Public pornește de la premisa că putem atinge în mod activ valorile tinerilor.

Obiective
Creșterea nivelului de implicare în rândul tinerilor prin intermediul aplicațiilor practice.

Proiecte
Cercul de Lecturi Suplimentare este un program de mentorat destinat tinerilor de liceu care să poată beneficia de o îndrumare a unor specialiști în domeniul literar și să poată inta în contact cu lucrări literare altele decât cele prevăzute în programa școlară. Programul vizează în special tinerii inteligenți, dar cu posibilități materiale reduse, care vor beneficia prin acest program de ore suplimentare gratuite și extrem de consistente din punct de vedere intelectual.

Școala de Activism este un proiect nou care vizează tinerii studenți bucureșteni, dornici să se implice în activități ale societății civile și care nu au cunoștințele necesare pentru a înțelege cum funcționează un ONG și ce presupune desfășurarea acestuia în funcție de domeniul său de activitate.

Open Society Movies night este o seară dedicate filmelor documentare pe teme sociale. Vizionarile de marți seară sunt urmate de dezbateri informale pe tema filmului.

Open Society Shorts este o competiție care oferă tinerilor posibilitatea de a exprima atitudini civice prin limbajul filmului de scurtmetraj.

Biblioteca Vie a Fundației Soros este o metodă alternativă de lectură, în care cititul tradițional este înlocuit cu interacțiunea cu un om-carte. Cititorii își vor alege o carte pe care ar dori să o consulte, cu care să dialogheze, urmând ca timp de 15 minute să pună întrebări coordonatorului de program din cadrul Fundației în domeniul în care acesta este specializat.

“Dezbaterile Centrului Public” este un program săptămânal care pune în discuție un subiect de pe agenda de subiecte de lucru a Fundației Soros: sondaje de opinie, Caucaz, refugiați, legislația pentru copii rămași acasă, etc.