centrul_public
mai multe imagini ...

Școala de Activism pentru Construire Comunitară

Centrul Public al Fundației Soros lansează cea de-a doua ediție a Școlii de Activism. Tema acestei ediții este Construirea Comunitară. Dacă vrei să afli mai multe despre ”Arhitectura Participativă”, ”Economia Socială”, ”Intervenția în comunități prin artă”, aplică până pe 31 octombrie 2012 la cea de-a doua ediție a Școlii de Activism.

Convinge-ne în 400 de cuvinte completând acest formular, că îți dorești cu adevărat să participi la Școala de Activism.

Cursurile vor fi susținute de experți ai Fundației Soros și de practicieni în domeniu. În urma procesului de selecție la cursuri vor fi acceptați 25 de cursanți. Durata modulului va fi de 10 săptămâni, fiecare temă va fi abordată atât teoretic cât și practic în cadrul a două întâlniri.

Cursurile vor fi dedicate următoarelor teme:

1)      Arhitectura participativă (2 cursuri);

2)      Economie socială (2 cursuri);

3)      Intervenție în comunități prin artă (2 cursuri);

4)      Consolidare comunitară (2 cursuri);

5)      Fundraising (2 cursuri).

Daca vrei sa ne cunoști înainte de aplicație, vizitează-ne la Centrul Public al Fundației Soros (pe Căderea Bastiliei, nr. 33, sector 1, zona Piața Romană, zilnic între 14:00 și 20:00) sau scrie-ne un email la: centrulpublic@soros.ro

Întrebări frecvente:

1)      Cât durează cursul?

Această ediție a Școlii de Activism va avea zece întâlniri, câte una în fiecare săptămână. Fiecare modul va consta într-o discuție teoretică, introductivă, urmată de o întâlnire practică, în cadrul căreia cursanții vor aplica ce au învățat, cu ajutorul coordonatorilor. Durata medie a unei întâlniri va fi de o oră și jumătate. Ziua și ora de începere a cursului vor fi anunțate doar cursanților admiși.

2)      Când vor avea loc întâlnirile?

Întâlnirile vor avea loc seara, pentru a permite accesul la curs și celor care au un loc de muncă sau au cursuri universitare în timpul zile.

3)      Unde se țin cursurile?

Cursurile vor  avea loc la Centrul Public al Fundației Soros din Căderea Bastiliei 33, sector 1, București, zona Piața Romană.

4)      La finalul cursului se primește o diplomă?

Cursurile nu sunt recunoscute oficial si nu au valoare de training, însă diploma pe care o veti obține va avea valoarea unei recomandări, dacă doriți să lucrați în mediul nonguvernamental.

5)      De câte ori trebuie să vin la cursuri?

Ideal ar fi ca cei admiși să participe la toate întâlnirile, pentru că astfel considerăm că este corect față de cei pe care nu îi vom invita la curs. Vă asigurăm că toate temele vor fi la fel de interesante.

6)      Există o taxă pentru a participa la acest curs?

Nu se percepe nicio taxă pentru acest curs.

7)      Trebuie să fiu student pentru a mă înscrie la aceste ateliere?

Nu.